With guilt cast upon us, the years we regret

Jag tror jag är frisk nog för crosstrainern. Men jag är rädd. Rädd över att jag ska vara dålig.
 
Visst är det komiskt att man kan vara så rädd för att misslyckas att man istället blir handlingsförlamad och gör det inte alls? 

Jag kunde tränat mer än jag gjort tidigare, det var inte enbart förkylningen som höll mig borta utan även faktumet att jag rökte så mycket. Rökning försämrar konditionen, alkohol försämrar konditionen. Jag vill aldrig se sämre resultat än tidigare (jag har blivit snällare mot mig själv, innan var det sjukt bara sjukt).. Så jag vågade inte. 

Jag tänker "nu ska jag ta det lugnt, ta min tid att bränna det jag ska bränna istället för att fördärva mig själv", men ni vet hur det är. Man ser minuterna man kört och man ser kalorierna. "Jag hade bränt mer sist vid denna tiden", "måste springa snabbare", "måste höja nivån", "lite mer på incline", "kan köra lite längre", "kör till 40 min", "nej fan vill nå 500 kcal", "nu är tiden ojämn, tar nästa heltal" osv.. Så är det inte riktigt mer, nu kan jag sluta och tvingar mig inte till att stå i 90 minuter. Men är det verkligen bra? 

Saknar den kontrollen.
bild från tumblr
 
 

Ut (uppdaterad)

Träning idag: 
Cykling 1: 6.5 km mestadels motvind - 20 min 10 sek (117 kcal)
Cykling 2: 6.5 km mestadels medind - 17 min 28 sek (142 kcal)
Promenad: 6.15 km, 56 m 17 sek (296 kcal)
Promenad: 9.8 km, 1h29min (461 kcal)
Totalt ut: 720 kcal

Skrev inlägget innan promenaden, antog att jag skulle gå samma runda som igår. Men när jag gick insåg jag hur jävla lite kalorier jag bränner med tanke på hur dåligt jag äter. Känner mig äcklig som inte kan stå på löpband eller crosstrainer nu och bränna bort flera hundra kalorier på en timme förrän jag är frisk. Mamma och pappa 'r hela tiden hemma, iaf någon av dem och vi har enbart toaletter på nedervåningen (där de är) så kan inte ens spy upp lite. Papperskorgen är ett alternativ... Men är så sjukt paranoid om någon är hemma.. 

Imorgon ska vi fira en släkting = mat, kakor.. Ska nog gå upp tidigt innan jobb och gå en timme iallafall, sen cykla dit och cykla hem så blir det ju ca 555 kcal ut imorgon.

Längtar tills jag är friskare och kan köra på crosstrainern. 

Look at me darling, look what you've done

Behövs slipas på såklart, skrev den på några minuter. Visst är det underbart att skriva ner sina känslor kreativt?
 
I want you to notice and I want you to care
I know what I'm doing really isn't fair
But how hard could it possibly be
For you to open your eyes and see

Look at me darling, look what you've done
I cry as I purge to what used to be our song
I know that I never was good enough
It's all an empy shell, I tried to act tough

The truth is, that honey, I'm weak
You made me go back you my old ways, all to be unique
You where my safety but now you're gone
This is the only safety I have left to act on

Look at me darling, look what you've done
I cry as I purge to what used to be our song
I know that I never was good enough
It's all an empy shell, I tried to act tough

I jämförelse med de senaste veckorna har dagen varit jättebra. 

Hittills

Frukost: 3 matskedar turkisk lätt yoghurt med Renée Voltare fruity&nutty müsli, svart kaffe, en matsked äppelcidervinäger och vatten och (fan) 2 kex
Lunch: 2 wasa sport knäckebröd med kalles kaviar med geen chai te
Mellanmål: 2 wasa sport med (wtf) turkisk lättyoghurt och lättäppelmos och green chai te
 
Ingen aning om hur jag ska mäta yoghurten och äppelmosen..
Yoghurten =  100 gram - 70 kcal
Äppelmosen = 100 gram - 40 kcal / 1 port (35g) - 10 kcal

Men liksom hur fan mäter man gram på dessa.. 

Midsommar imorgon...

... och jag har massor av ställen att gå till men ingenstans jag vill

Run Keeper VS pulsklocka och pulsbälte

Typiskt, åt ett äpple innan och jag var så sötsugen att jag trodde att jag skulle dö. Tog en näve frusna hallon, en näve frusna jordgubbar och lite mer än en hal banan med vatten och ca 1 dl yoghurt och mixade den godaste smoothien jag druckit. Spydde dock upp den nästan direkt för den var så himla onödig. Det var det godaste jag någonsin spytt kan tilläggas. Och lättaste att få upp. 

Har inte gått min power walk ännu utan ska vänta tills mamma är hemma så att jag kan ta med en hund (vill inte lämna någon av dem ensam). Men hon är nog hemma lagom till att jag förstår mig på min pulsklocka och pulsbälte.... Går inte så bra för mig. Ska även ha igång run keeper (om jag förstår mig på det) och se om de visar olika.

Stor frukost

Jag älskar frukost för mycket. Mat kan jag skita i hur länge som helst, det är saker som frukost och godis som ligger såååå nära mitt tröstätande hjärta.

Åt 2 Wasa sport med kaviar och en halv äggvita på varje plus två skivor honungsmelon och svart kaffe till det. Jag är så glad att jag äntligen tagit bort mjölken! Tog även bort den från teet. Teet blir svårare än kaffet men allt handlar väl om att vänja sig?

Sitter och läser körkortsteori och när jag kommit till sida 100 ska jag lägga telefonen på laddning, byta om, slänga massa saker i tvätten sen powerwalka.


It takes one to know one

Jag tycker att det är så ironiskt att man konstant hör människor säga "om du tror att du själv eller någon i din närhet lider av ***, kontakta en doktor" eller liknande. När man faktiskt måste vara "sjuk nog", ellerhur? För att få seriös hjälp. Plus är det så lätt? Hur mycket kostar det inte om det ska vara proffesionellt? Väldigt mycket.
 
Och hur sjukt är det inte att min absoluta favorilärare visste om till en viss grad hur dåligt jag mådde? Berättade ju inte mer än toppen på isberget men berättade om mina perioder med svårigheter med mat osv. Ändå gjorde hon typ ingenting. Jag är glad över det! Missförstå mig inte. Men borde inte en psykologilärare förstå? Åt inte ens skollunch på 6-12 månader, borde ingen lärare ha märkt? Drack konstant vatten, energidricka och kaffe, borde ingen fattat? Sade till min psykologilärare att jag får min enda energi (då åt jag typ inget en period när jag var som mest deppig) från kaffe. Mer än en liter kaffe om dagen, hon såg mig alltid dricka det. Tänker jag för långt? Är det sånt bara störda människor ser? Är jag störd?

Den som gör en lycklig är den enda som kan förstöra en

Jag vill att det ska synas hur du brutit ner mig, förstört mig. Du får mig alltid att tappa aptiten, vet inte om det ska få mig att skratta eller gråta. För denna gången är det permanent, det kommer aldrig kunna bli vi. Nu vet jag att du inte bryr dig om mig. Så varför skulle jag?


Många bäckar små

Jag försöker att inte bryta ner mig själv totalt. Allt kommer med tiden. Jag kan inte ha ätit som jag gjort för sen bara bryta det, då kan jag inte hålla det. Mat är liksom det jag använder för att palla ångesten men ändå blir ju ångesten bara värre.

Jag åt tre st dumle igår (sånna små), + 1 dom jag dock spottade ut men lite kcal fick jag säkert i mig ändå. Det är inte bra men jag tänker ändå se det som en vinst då jag stod emot värre saker.

Idag har jag äntligen börjat tänka kalorimässigt igen och har räknat ut att mitt favoritbröd (pågen prima danskt rågbröd) har 92 kcal per skiva. Det är en hel del, men man blir mätt på en iallafall. Och dricker kaffet svart. Varför har jag envisats med att ha "bara lite" mjölk i? Många bäckar små liksom. Jag har aldrig ens haft problem med svart kaffe? Så dumt.

Jag ska till stan på kaffe idag och det är inga problem då, det jaga rädd över är att jag ska sova hos en kompis som bor själv för tillfället (kan äta massor om inga föräldrar är i närheten) och hon har kladdkaka. Jag vet redan ny att jag inte kommer kunna hålla fingrarna borta. Hjälp?


Vacker

från tumblr

Calories, diaries, underground societies

Efter att ha levt på onyttigheter i evigheter nu och inte tränat på ännu längre (pw räknas inte) så blev det en stor frukost idag. 2 kiwis, en skiva annanas, 4 knäckebröd och te. Under kanske en månad har jag haft Mycket pålägg dessutom. Marmelad och ost. Marmelad och ost. Marmelad och ost. MARMELAD OCH OST. Samt massor av smör (dock ej på samma macka som med marmelad och ost men ändå), och när jag tagit kaviar har jag inte smörjt ut den utan bara tagit extremt mycket. Så på mina knäckebröd idag var jag iallafall nogrann med att ta lite. Och ingen djävla sockerfylld marmelad och fettig ost. Frukosten blev stor så att jag skulle förgöra allt som heter sötsug, vi har nämligen massor av godsaker kvar sedan studenten så måste avvänja mig. 
 
Ska strax ut på en promenad iallafall för att distrahera mig lite. 
 
Nu ska jag bli lika duktig igen som jag var för några månader sedan, när framgång styrde livet. Jag ska på semsester igen till sensommaren, då ska jag vara smal. Sen USA. Då ska jag vara smal. Och det börjar idag.
tumblr-bild
 
 

Verklighetens hårda klang

Usch vad äcklig jag blivit runt allt med studenten. Inom loppet av 3 dagar har jag ätit MC 2 gånger. Kakor och tårta och glass varje dag, flera gånger. Sovit, sovit, sovit. Legat i sängen. Inte varit utanför dörren (utom vid just firandet då). Har säkert gått upp 5 kilo.. Blir nog en kvällspromenad nu för jag får panik! Det är precis som min hjärna tog en paus men nu är den tillbaka... Usch...
 
over and out 
puss
 

RSS 2.0