Things will never be the same again.

Det är en sak för sig att jobba med gamla människor. Varje dag handlar om död - döda vänner, döda familjemedlemmar, döda makar, någon på andra avdelningen som dött som någon på min avdelning kände.. Någon på andra avdelningen där jag jobbar ett par timmar om dagen innan jag beger mig till "min" avdelning som avlidit. Människor som kommer till den avdelningen därför att de inte kan bo någon annanstans då de kanske har en elakartad cancer eller dylikt.
 
Det tär på mig, fan, vem skulle det inte tära på? Man tycker ju om de gamla själarna.

Man ser tecken på vilka som är dementa och vilka som mår sämre. Jag börjar se tecken hos min älskade kära farmor. Jag har alltid haft ett speciellt band med henne... Men nu känner jag inte igen henne mer. Hon är inte gammal men hon var med om en olycka och först trodde jag att hon skulle dö. Satt hos henne på sjukhuset varje dag på mina raster men hon blev bra. Hon blev sig själv. Men nu går går det nerför.. Jag menar inte att hon är döende men det är först nu jag inser att hon är gammal. 
 
Jag har redan förlorat min första katt (han var min bebis som diade på min kudde), första häst (som var alldeles för stor till lilla mig men som jag älskade av hela mitt hjärta och det  tog mig ett år att kunna säga hans namn utan att gråta), morfar, gammelfarfar, farfar, gammelfarmor, min första hund (som jag också hade ett väldigit speciellt band med, det var hon och jag)...
Jag vill inte förlora fler. Jag vet att död är ett måste för att livet ska gå runt, för att jorden ska gå runt. Men hur m¨nga förluster har någon råd att gå med om innan man är pank, innan det inte finns mer.

"Varför är du så irriterad?" frågade mamma.

Halva dagen har jag ätit och halva dagen har jag gråtit. Café idag med nära&kära. Tröstat mig med att äta mer och mått sämre.
Och imorgon kommer min bror hem, det kommer (någon gång innan han åker igen) firas med resturang. "Skoj". Nu för tiden verkar det alltid vara någonting som ska firas och jag som precis varit duktig så länge och nu är jag på ruta ett igen, fast säkerligen tjockare än ad jag var då.

Storhandlat

3 sockerfrua red bull, 2 pepsi Max och ett paket tuggummi så ser morgondagens festival överlevbar. Keson samt avokdosarna är några frukostar fram.


I mourn the loss of you sometimes and pray for peace within.

53.6 imorse...

Har sovit fruktansvärt och mina ögon svider av trötthet. Jag tror att jag kommer bli frågad om jag inte kan gå till kl 16 idag(slutar 11) men kan inte bestämma mig om jag ska säga ja isåfall. Har sammanlagt sovit 3h och det är så fint väder så jag vill sola. Slipper att frestas av jobbkakorna men kommer hem senare om jag jobbar och äter inte skräp hemma isåfall...

Vi får se. Det är för varmt för att träna mitt på dagen ute.

Igår på jobb fick jag höra av en man "är du mannekäng? Inte? Har du varit? Du har hållningen som en!"
Och jag som trodde min hållning var hemsk!

Samt "min mamma såg dig på stan nån gång och sa att du blivit smal" (fast det måste varit när jag var nere på 49-50)

Men det är skönt att höra.


Ingen morgonvikt idag för försov mig...

Igår var min bror hemma på besök och min kontroll var som bortblåst. Nougatglass och biscottis.. I mängder.

Idag har det blivit ett äpple efter jobb, en nötbar från EH och kommer hem rätt sent så då blir det middagen. Det räcker gott och väl för dagen. Lördag blir inte en fridag denna veckan men tänker låta mig själv äta något i måttlig mängd så länge jag sköter resten av veckan.


Morgonvikt

Morgonvikt: 53.3
Glad för det beror inte på vätskebrist eller spya.


This is dangerous 'cause I want you so much, but I hate your guts. I hate you.

Idag landar jag på ganska exakt 800 kcal trots att jag ätit som en gris. 800 är en hel del det också men det har sjunkit lite lite för varje dag nu. Sakta men säkert. Inget händer över en natt.
 
Cyklat bort 250 kcal och nu på kvällen blev det en mil varav 5,6 var promenad och resten lätt jogging. Väldigt nöjd för det är över ett år sedan (tror jag) som jag joggade ute och inte på crosstrainern. Hade inte alls tänkt jogga så långt heller utan började en liten stund och satte ett "mål" men när jag kom dit fortsatte jag de sista tre kilometrarna också. Det gjorde ont i knäna och vristerna men så är det väl när man börjar om! 
Ironiskt nog tog jag yogi te efter min dusch efter att jag tagit mig igenom milen och då stod det "You are, you have been, you will be, what you do". Precis så.
 
Jag är verkligen stolt. Herregud, bara grejen att jag står emot sött. Jag kan inte fatta att jag är samma människa. Är detta möjligt? Jag har aldrig klarat det innan, jag är så djävulskt stolt att jag inte vet vart jag ska bli av. Att gå i skafferiet och titta och se mina favorit vaniljkakor och se attt paketet är öppnat men stänga igen. Gång på gång under dagen (tagit knäckebröd) det är bara sjukt! Och ahlgrens bilar (vad är grejen med att vi alltid har det hemma?) och att nästan ha blivit mutad till glass men motstått.. Klarar jag det då klarar jag vad som helst! 
 
Vilket betyder att jag kan bli smal.
Bilden till vänster är från H&M's hemsida. Älskar benen. 
 
 
 

Tack!

Tusen tack för tipsen på pålägg, ska verkligen inhandlas. Minikeso borde jag ha tänkt på så dumt! Jag är så dålig på att komma på grejer i matväg så det är uppskattat!

Idag:
Frukost: bovetegröt med russin, torkad aprikos, gojibär
Lunch: samma fast med havregrynsgröt
Eftermiddag: 1 äpple, senare även yoghurt med müsli.

Nu ska jag göra te.

Min kollega försökte tvinga i mig glass, "det räknas inte som godis eller kakor, ta nu!" Men gång på gång sa jag nej och gick själv in och lade tillbaka pinnglassen i frysen. Det finns 25 glassar till i frysen.. Men det är verkligen lättare för varje dag, är knappt frestad mer. Har inte ens tagit av ahlgrens bilar i skafferiet här hemma!


Typiskt.

Vi har inte snackat på en månad och då var vi fulla båda två. Det är jag som hört av mig på senaste och han som slutat svara när han är nykter. Såklart att varenda gång jag känner att nu är jag över honom, då hör han av sig. Han skrev igår men jag har inte svarat och jag tänker inte göra det, jag tänker inte vara den tjejen mer som låter honom komma och gå och som låter honom manipulera mig till att tro att han gör rätt och jag fel.

Ska till farmor idag vilket jag fasar, farmor=kakor. Men det är söndag och min fuskdag är över så nej, nej, nej!

En annan fråga: har ni pålägg på knäckebröd? Isåfall vad?
Jag vill inte ha:
-ost
-marmelad
-mjukost
-korv
-skinka eller annat kött
-Majonäs
-kaviar
-helst inte smör
Vad finns det ens mer? Något med lite kcal..? Blir galen!


Tröstar mig alltid.


Pinsamt.

Jag skrev ju ett långt inlägg innan, varför ploppade bara rubriken upp? Skrev om hur totalt jävla pissigt skämmig jag är. Hur kan man bli så full på fyra glas vin, en 4,5 cider och en x-cide undrar jag. HUR?! Eller så full var jag inte ens, men somnade direkt när jag kom hem i gårdagens kläder med smink och smycken på.. Vaknade upp av att min mamma gick in på mitt rum halv sex på morgonen och i sömnen hade jag spytt upp sallad och lax. Jag är helt ställd och kan inte ens förstå hur det kunde hända, all spriten drack jag inom loppet av åtta timmar. ÅTTA. Kan man ens bli full då av det lilla?? För några helger sen köpte jag drink på drink, shot efter shot och innan dess hade vi förkrökat men då kände jag inte ens av det. JAG FATTAR INTE, jag skäms som en gris. Fast en gris har nog mer värdighet. Jag som aldrig visar att jag är bakis inför mina föräldrar så hände detta. Har alltid iallafall hunnit till papperskorgen men jag var verkligen totalt deckad.
 
Höll mig undan chipsen hela natten men halv ett tyckte jag att eftersom det var lördag fick jag smaka kladdisen. Såå god.. Men lite väl söt. Tog "bara" en bit. Det kunde ha gått mycket värre.. Tyvärr åkte inte den upp också.
 
V'gde 52.7 imorse efter att jag ätit två frukostfrallor med marmelad och ost (ja, en fusklördag får gå bra efter att jag varit duktig i veckan)vilket jag var nöjd med.. Dock var det ju pga vätskebrist osv men fick se 2an igen så det gav mig hopp!! 

Bakisångest


Gg

Klaasåterträff. Full. Chips. Låt bli!!!!!


Brutit en dålig vana

Jag var jättekissig när jag gick och lade mig men orkade verkligen inte att gå till toaletten så självklart vaknade jag halv fyra och var så kissig att jag inte visste om jag ens kunde resa mig (haha). När jag kom ner började vår hund att skälla!
Hon gjorde det när hon var en nykomling i familjen men sedan vande hon sig vid att jag gick ner varje natt för att äta nattsnacks så hon slutade helt att skälla. Det var väldigt längesen jag var nere mitt i natten vilket hon påminde mig om.
En dålig vana som inte ska tillbaka!


Gott och groteskt

Jag skulle typ vilja kalla mig hälsosam nu. Hoppas att jag kan gå ner på detta viset nu.
Idag har jag ätit 2 knäckebröd till frukost med kaviar (ska inte äta kaviar mer någonsin det är såå onödiga kalorier), sen åt jag en portion gröt med 1 tsk honung och kanel till lunch, sen ett äpple till efterrätten, ett äpple till eftermiddagsfikat, 2 äggvitor och 4 löksillar när jag kom hem och till middag blev det en halv lax, 2 potatisar och grönsaker. Massor av god sås som jag inte ens vill tänka på hur fet den är.

Har stått emot kakor hela dagen, ville verkligen smaka på pastan på jobb med en sås som såg helt fantastisk ut men lyckades hålla fingrarna i styr.. Vi hade en påse bilar som mamma och pappa ÄNTLIGEN ätit upp så det blev inget där heller. Nu ska jag bara hålla fingrarna borta från mariekexen. Vaniljglassen är inga problem längre för tycker inte om den mer (!!).

Jag har aldrig varit så här duktig på att tacka nej till sötsaker i hela mitt liv. När jag rasade i vikt var det för att jag inte var sugen men nu är jag sugen mest hela tiden. Men jag kan ju inte. Tänker inte fortsätta vara mullig. Det är inte värt det. Men som ni ser äter jag normalt annars. Ligger på strax över 1000 kcal idag pga den djävulska såsen på grekisk yoghurt......... Minst 200 kcal+ pga den. Dumt dumt.

Tagit bort kött helt, äter viss fisk: sill, makrill och lax men annars inte fisk heller och så lite kyckling jag kan. Tycker inte om det och mår inte bra av det. Min svaghet har varit pålägg i form av skinka och korv samt McD men tackar Novalie som fått mig att till hundra procent tappa suget efter det!:*


Påminnelse till mig själv

Jag måste sluta äta kaviar.


Sockersöt

Detta är varför jag inte har världens bästa tid när jag jobbar. Att stå emot detta det är som att någonting river och skriker i mig. Jag är så omringad av saker jag älskar men som är så ångestframkallande att det gör ont. Jag har panik innan jobb för att jag vet vad som väntar, jag har panik på jobb för att jag ser allt sånt här, och jag mår bra när jag cyklar hem för att jag klarat mig i så många timmar .. Jag mår dåligt när jag är hemma för att imorgon är det samma sak igen. Hur gör man ett bra jobb e allt man tänker på är tredje världskriget i ens eget huvud?


I pappmuggen ligger ett skal från en kiwi vilket var min fika när de andra åt rulltårtan bredvid.. Den luktar såå gott.


Freeze under pressure.

Visst är det sjukt hur man värderar sig själv annorlunda än andra?
Jag kan titta på någon som är kort, lite mullig och som har kort slitet hår och ändå tycka att hon är såå mycket finare än mig. Trots att det jag vill är att ara längre, ha långt fint hår och vara smal. Men det räknas liksom inte på andra. Fattar ni hur jag menar? 

Tisdag

God morgon!
Kör en snabb update för att inte tappa spåret med bloggningen igen. Trots att jag var duktig igår hade jag gått upp ett helt kilo och låg ännu en gång på exakt 54. Suck! Åt ½ portion gröt med lågkalori-äppelmos och kanel, sen drack jag te på det. Med mjölk och honung (nog för att jag kan ta ur det från kaffe men inte te.. än.. men jag ska). Gröt håller länge och då slipper jag frestas av ägg och kaviar på knäcke på jobb innan jag byter ''avdelning''.
 
Vädret suger men det blir att cykla till jobb iallafall så 13 kilometers cykling idag. Drygt att det inte bränner så mycket. Skulle gått om det inte tagit typ en timme och jag hade fått gå upp klockan 6 istället för halv 7...

Rulltårtskalas och kafferep

Hjälp vad min telefon valde att ändra orden jag skrev i förra inlägget! Rättar det när jag är inne på datorn.

På jobb bakade vi rulltårta till kaffet och hade frukt till. Jag tog en machett (hur det nu stavas) med vindruvor och kiwi och skippade rulltårtan.


Koffeinhaltig taurindryck som livar upp kropp och sinne.

Jag lär mig aldrig hur lite kaviar man behöver ta. Så här ser det alltid ut, suck, inte konstigt att en tub tar slut så fort. Och här är ju ändå mycket på knäcket. Det var min frukost ihop med te och lite annanas, sen på jobb åt jag en kokt äggvita med kaviar på ett delikatessknäckebröd (jag är äggvita med kaviar på knäcke-narkoman och sill-narkoman..). Just nu har jag rast och sitter och lyssnar på ana-låtar med en sockerfri red bull. Egentligen äter vi senare men är själv i personalrummet så tänker säga att jag åt min yoghurt på min rast. Sen blir det en frukt när de andra äter kakor. Jag mår så bra idag. Brukar tänka på att inte äta skräp som ett nederlag, för att det är gott. Men idag mer jag av tanken på att jag ska bli smal på riktigt. Jag är taggad och jag är stark.


Heart to heart.

Klockan är nio på morgonen och jag kan verkligen inte sova längre fast att jag var hemma typ fyra. Är lite bakis vilket är grymt för om jag låter bli att äta lite längre vet jag att jag kommer bli illamående av att tänka på mat. Har vägt 54 hemska kilo för länge så till och med att se 53 på vågen idag gjorde mig glad trots att jag vet att det är vätskebrist. Har varit duktig på jobb de senaste dagarna iallafall och inte ätit kakor eller något (det är nästan obligatorisk på mitt jobb men nu får det faktiskt vara ett slut på att vara en levande papperskorg). I fredags var jag jättestressad (händer dock sällan) och behövde inte ens äta lunch. Åt en halv kiwi bara. 
 
Jag har två sockerfria red bull kvar sen igår och mycket te på det så ska jag nog klara mig relativt bra idag. Åt ingen bakismat igår heller! Var såååå rädd att jag skulle det. Innan vi skulle gå var det jag som frågade min kompis om vi skulle dra och äta men så fort jag sagt det ändrade jag mig och sa att det var bättre att stanna på klubben ett tag till och äta bröd hemma. Thank god. Och thank god nr 2, åt inget när jag kom hem. Kände mig tjock hela kvällen för att jag inte hade klackskor, så himla fjantigt men är inte självsäker utan det när jag är ute. Speciellt inte nu när jag har kort hår. Känner mig så liten! 
 
Träffade en väldigt fin Novalie igår också bland annat på lite vin och kedjerökning. Så himla kul! Galet snygg är hon också! En kompis till mig var med och jag tycker ju jättemycket om henne men då var det synd att hon var med men kunde inte lösa det på något vis, hon vet ju inget eller vad man ska säga. 
 
Annars händer inte mycket nu, jag far runder lite varje helg när jag är ledig så vi får se vart jag hamnar nästa helg? Haha. Och jag tror min bästa vän är arg på mig nu men fattar inte riktigt anledningen. Barnslighetsnivån blir lite väl hög när det ska indikeras över instagram?? Så jag tänker skita i det för hon är verkligen inte den personen jag blev bästa vän med från början. På samma gång vet jag varför och "jag borde förstå" men jag har tagit så mycket och jag orkar verkligen inte mer, för vänder man på det borde hon väl förstå mig också. Det värsta är att jag inte känner någonting. Jag är inte ledsen över att förlora henne som bästa vän, eller ens som vän. Jag känner ingenting. Bara att jag har så många andra fantastiska människor runt mig just nu som ger mig positiv energi och lyfter upp mig istället för en vän som fyller med negativitet och irritation och trycker ner. Nu ska jag ju inte å det att låta värre än det är men det är så det känts
 
 
 

Äckligt

Vad jag åstadkommit på 8 månader. Piss. Fan. Inte vågat väga mig förrän idag då jag äntligen lyckats blrja kontrollera intag och träning ett tag.. För en månad sen skulle det säkert varit värre. Detta ger mig ett BMI på 18.8 vlket är för mycket.

Tränar igen iallafall på crosstrainern. Ska göra det varje dag tills helgen för då är jag inte hemma och sen varje dag igen. Träna, träna, träna.


RSS 2.0